Ingrediente aluat de tarta:
* 300 g faina,
* 200 g unt (margarina),
* 100 g zahar farin,
* 1 ou si 1 galbenus,
* 2 g sare,
* 2 linguri. smantana
Ingrediente umplutura:
* 150 gr. pesmet alb
* 6 buc oua
* 150 g zahar
* 75 g unt
* 750 g visine
* 1 plic zahar vanilat
* 1/2 plic praf de copt
Mod de pregatire:
Se face un cuib in faina, se pun pe rand untul taiat cuburi, zaharul, ouale, sarea si se framanta, nu foarte mult, doar cat sa se incorporeze ingredientele. Se inveleste intr-o folie de plastic si se da o ora la rece.
Galbenusurile, zaharul, untul, praful de copt si zaharul vanilat, se amesteca pana ce se obtine o crema spumoasa.
Se adauga albusurile batute, se incorporeaza pesmetul, iar la sfarsit se pun visinele carora li s-au scos samburii si s-au scurs.
Se intinde pe o planseta aluatul de tarta, apoi se aseazain forma de tarta.
Se toarna compozitia peste tarta si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se serveste simplu sau cu frisca.
Imi place foarte mult ideea de tarta combinata cu aluat pt tarta. Arata foarte foarte bine. Salvez si eu reteta:)
Multumesc
Mi-ai facut pofta de tarta cu cirese,arata asa de bineeeee!Trebuie sa fac si eu ca am vazut ca mai toate gospodinele au facut!pupicei!
Totul arata minunat!Ador tartele !
O zi buna!
@Bianca, combinatia am imbratisat-o si eu pentru ca mi se pare ca asa are… "tinuta" ca sa zic asa. Ori ca-i budinca sau sufleu, pus intr-un aluat, sigur nu dai gres. Pupici.
@Gabriela si
@Janet, va sarut.
Arata foarte apetisant!!!!!Trebuie incercat!!!!
Sa aveti o seara frumoasa!!!
@judy, multumim la fel si tie.
Foarte apetisanta tarta ta. Bravo! Week-end placut!
Apetisanta !! pupici