Ciorba cu dovlecei umpluti



Ciorba cu dovlecei umpluti, un deliciu de ciorba, pregatita doar din dovlecei tineri si subtiri. Serviti si voi ca este tare buna.

 

Ingrediente:
250 g carne tocata amestec
50 g orez
supa de zeama de oase (porc sau vita)
1 morcov
1 ceapa
boia
menta
sare
piper
marar sau patrunjel
2 galbenusuri
100 ml smantana
1 lingurita sare de lamaie


Mod de preparare Ciorba cu dovlecei umpluti:
Se aleg dovlecei de marime egala, se spala si se taie in 2 bucati de 4-5 cm. din care se scoate miezul.

O ceapa se toaca marunt si morcovul se rade pe razatoarea mare. Se distuie in ulei de masline, adaugand si zeama de oase. Se lasa sa dea un clocot.



Separat, cealalta ceapa se toaca, se distuie in ulei de masline pana devine aurie, se adauga orezul spalat si se mai lasa cateva minute. Cand orezul e andante si a inghitit tot lichidul, se adauga peste carnea tocata.

Se amesteca bine. Se adauga boia, menta si verdeata, patrunjelul si mararul tocat marunt. Cu aceasta compozitie se umplu dovlecei.

Se aseaza intr-o oala si se adauga peste ei zeama cu morcov si ceapa. Se lasa la fiert pana carnea este fiarta. Se stinge focul, se mai lasa cateva momente.

Separat se face un liezon din 2 galbenusuri, smantana si lingurita de sare de lamaie, adaugand treptat din supa, cu grija sa nu se taie oul. Se adauga apoi amestecul in oala. Se aduga marar tocat proaspat sau uscat.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.