Tarta cu piersici si budinca de orez



Ingrediente:

* 200 g faina
* 60 g de zahar
* 100 g unt
* 2 linguri de apa rece
* 2 oua
* sare

* 1 cutie de compot de piersici
* 1 cana de orez
* 2-2,5 cani de lapte
* 80 g de zahar
* plic de vanilie
* 1 lingura. de amidon
* coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Se face aluatul faina, unt taiat cubulete, zahar si doar galbenusele de ou, frecate cu cele doua linguri de apa. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la frigider.Intre timp se pregateste un orez cu lapte din: orez, lapte, zahar, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si putina scortisoara. Se lasa 10-15 minute sa se raceasca. Se bat tare albusele ramase de la aluat.Se incorporeaza incet in orez impreuna cu o lingura de amidon sau de praf de pudding de vanilie. Se scot jumatatile de piersici din compot si se pun la scurs.

Se intinde aluatul de tarta si se aseaza in tava. Inainte de a aseza piersicile in cerc, se presara putin gris. Apoi se rasturna deasupra si orezul.

Se mai presarat deasupra putin zahar tos pentru culoare si se da la cuptorul incalzit pentru 40 de minute.



 

 

Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Pofta buna.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    @Nicole@ The Dirty Oven, thank you, kiss you.

    @Cristina, ma bucur mult ca gasesti retete care-ti plac. O duminica frumoasa.

    @Bianca, esti o dulce. Da, recunosc ca ne place sa mancam bine si cum gatim si amandoi…
    Nu-s chiar zilnic… dar de exemplu cand avem musafiri… dintr-un foc sunt trei feluri diferite… mai aparte, pe care le postez pe rand. O duminica frumoasa.

  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

Dă-i un răspuns lui Fimère Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.