Tagliatelle cu porc in sos de vin, realizata dintr-o bucata de porc, nu foarte mare ramasa de la Mancare de fasole verde cu porc, dar care s-a pretat perfect pentru aceasta mancare.
Nu am mai mancat de mult paste si astfel a rezultat aceasta combinatie. Sper sa va tenteze si pe voi sa o incercati.
Ingrediente:
* piper
Mod de preparare:
Se taie carnea felii si se pune intr-un bait din ulei de masline, 1-2 linguri de mustar, condimente pentru porc, maghiran, busuioc si rozmarin (eu am pus uscat ). Se lasa 1/2 – 1 ora, dupa care se rumeneste in putin ulei.
Cand a capatat crusta se stinge cu vinul alb, de preferinta demi-dulce, pentru un dgust mai delicios. Se potriveste de sare si piper. Ardei se taie fasii, ceapa in rondele.
Rosiile cherry daca sunt mici pot ramane intregi, iar cele mai mari se taie pe jumatate. Catei de usturoi se taie julien. Cand carnea e pe jumatate patrunsa, se adauga restul legumelor taiate.
Se mai lasa pe foc 15-20 minute. Apoi se adauga pastele, care s-au fiert separat in apa si sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se amesteca usor si se mai lasa 1-2 minute.
Se servesc calde cu patrunjel. Sunt un deliciu, saftul de la carnea de porc si vinul dulceag, dau o savoare speciala. Pofta buna!
Sursa: Revista Femeia de azi
Imi aduci aminte de vacanta din Italia.Foarte fain ti-au iesit.
Excelente,cred ca au un gust divin,pupici!
E pe gustul alor mei :D.
Foarte fain arata!
@Haplea, da, putin ca la italieni, putina carnica de porc ca la romani, a iesit ceva divin. Pup si week-end placut!
@FLORY, saftul de la prajeala de porc si cu putin vin, le-au facut grozave. Pup si week-end placut!
@gaby_d, te cred. Pup si week-end placut!
Desigur ca vinul le-a dat savoare.Grozav!
Pastele sunt printre preferatele mele…Deci…verdict: DELICIOASE!!!
Bune,bune!La cîte feluri de paste bune si apetisante am vazut azi…la noapte numai pasta o sa visez! =))
@Licuta Marin ma bucur. Week-end placut!
@maya inseamna ca azi mai multi au preferat pastele ca fel de mancare. Multumesc de vizita si week-end placut!
Sara,
Pe buna dreptate ti-ai numit Blogul- Culorile din farfurie.
Farfuriile tale sunt picturi nu preparate culinare .
Pup si sa aveti o duminica faina,
@Lia multumesc pentru aprecieri. Ma bucur ca reusesc sa transmit ideea cu culorile din farfurie, pentru ca nu intamplator am ales numele.
O diminica frumoasa si tie!
Exquisito plato contundente me ha encantado ,me gusta la cocina rumana la adoro,pentru culinare,ímbrátisari,abrazos grandes.