Pui in sos de tarhon si vin



 

Pui in sos de tarhon si vin, o reteta cu un sos de tarhon cu vin, iar ce a iesit nu a fost rau deloc. Acest sos merge de minune langa pui, porc sau peste.

Nu stiu la voi cum este, dar noua ne plac mult preparatele cu tarhon (proaspat sau uscat), in diverse retete de ciorbe, sosuri. Poate fii o idee pentru un week-end.

Ingredinete:
* pulpe de pui (aripi, piept)
* 1 ceapa mica tocata
* 1 lingura unt
* ulei de masline
* 1/2 cana supa de pui
* 1/2 cana de vin alb
* 3 linguri de smantana de gatit
* tarhon tocat (proaspat sau uscat)
* 1 lingura de mustar Dijon (cu seminte)
* 1 catel usturoi tocat
* sare
* piper negru (proaspat macinat)

Mod de preparare Pui in sos de tarhon si vin:

Bucatile de pui se condimenteaza cu sare si piper. Se pregateste un vas yena sau orice vas care merge la cuptor. Se aseaza bucatile de pui, se adauga unt, ulei de maslina si putina apa, apoi se dau la cuptor pana se patrund si se rumenesc frumos.

Cand friptura de pui este gata, se scot bucatile pe o farfurie separat, iar sosul rezultat il punem intr-o tigaie si continuam pregatirea sosului de tarhon cu mustar. Se pune tigaia pe foc si se adauga ceapa tocata foarte marunt.

Prazul ar fii mai indicat ca-i mai dulceag ca ceapa, dar nu am avut. In continuare, eu am adaugat, un pumn de boabe de mazare si cateva cubulete de morcov, dar nu-i neaparat necesar. Lasam sa se inmoaie dupa care adaugam si vinul.



Se fierbe pana cand lichidul scade. Intr-un castronas separat, se face un amestec din supa, mustar, tarhonul tocat (eu am folosit de la congelator) si smantana.

Nu puneti prea mult mustar, chiar daca sunteti tentati, ca sa nu anihilati izul tarhonului. Se adauga apoi totul peste sosul din tigaie si se mai fierbe 3 minute.

Se adauga apoi si bucatile de pui, se mai condimenteaza, daca este cazul si se mai lasa cateva clocote, cat sa patrunda carnea si sa mai scada putin sosul. Spre final se adauga si catelul de usturoi tocat.

Se serveste cu o garnitura de orez sau un piure de cartofi. Sotul meu face niste cartofi prajiti un deliciu, asa ca i-am folosit drept garnitura. Turnati sos peste carne si se serveste. Pofta buna!

Tocanita cu carne de vitel, ardei colorati, care dau un gust special si dulceag mancarii si rosii cherry intregi.





Recomandările noastre

28 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Adela Zilahi ma bucur ca a ajuns mirosul la tine. Multumesc si tie o seara linistita!

    @felis daca iti place izul de tarhon, este foarte bun sosul si da bine cu orice carne. Pup!

    @TeoBucatar ma bucur, nu toata lumea iubeste tarhonul. O noapte limistita!

    @alinitza multumesc, Te sarut!

    @yaya6 multumesc. da e bun cui ii place. Poate incerci si tu. Pupici!

    Week-end placut dragele mele!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

    @Antonina S ma bucur ca-ti place. Pup si dumonica frumoasa!

    @Bianca cred ca-n ciorba il folosesti sigur. ardeleni mananca cu tarhon. Pupici!

    @Daniela s-ar putea ca la tine sa nu existe. Poate cand mai vii in tara. Pup si duminica frumoasa!

    @sarah nu trebuie nici morcov nici mazare, am specificat. Eu am pus doar ca sa dea mai bine in poza, stii… eu sunt cam obsedata de culorile din farfurie. Pup!

    @DiaMar ma bucur ca-ti place. Pup!

  16. 16
  17. 17

    Eu ador tarhonul .
    Supele de cartofi,fasole sau rosii pe care le fac iarna,nu duc lipsa de tarhon .
    Puiutul tau cu sos arata tare apetisant .
    Sigur as veni a tine la masa.
    Esti o gospodina desavarsita .
    Pup .

  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23

    Mama, ce de comentarii.!!! Fain. Deci sa inteleg ca tarhonul (meu) in otzet nu e bun. N-am uscat, Proaspat nu stiu daca mai gasesc. Am uscat totusi odata si parca nu a avut nici un gust. La plic nu iau, Hahaha. Ma uit maine in piatza, Pupici.

    • 24

      sanda eu in congelator am sertarul mic plin de verdeturi. Le cumpar proaspete, le toc si le pun intr-o cutie de plastic si le bag in congelator. Cand am nevoie scot cutia si razuiesc cu o furculita verdeata direct in mancarea respectiva. Chiar si iarma poti jura ca ai pus verdeata proaspata. Nici mie nu-mi plac cele uscate ca isi pierd aroma, cum zici si tu.
      Pupicei!

  24. 25

    Hahaha. Am mers si eu si m-am uitat in congelator ca parca mi-am amintit ca am de anul trecut si am gasit.URAAAA. Si eu am pus in pungute cuburi. Eu toc patrunjel,marar,cimbru,ghimbir. leustean,telina…si le pun in tava de cuburi de gheata cu putina apa. Dupa ce au inghetat le scot si le pun in pungute in congelator,si cand am nevoie desprind 1-2 cuburi ca se desfac usor. E ceva de lucru cand tai, dar apoi e tare simplu. Multumesc. Pupici.

  25. 27

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.