Pui in sos de tarhon si vin, o reteta cu un sos de tarhon cu vin, iar ce a iesit nu a fost rau deloc. Acest sos merge de minune langa pui, porc sau peste.
Nu stiu la voi cum este, dar noua ne plac mult preparatele cu tarhon (proaspat sau uscat), in diverse retete de ciorbe, sosuri. Poate fii o idee pentru un week-end.
* piper negru (proaspat macinat)
Mod de preparare Pui in sos de tarhon si vin:
Bucatile de pui se condimenteaza cu sare si piper. Se pregateste un vas yena sau orice vas care merge la cuptor. Se aseaza bucatile de pui, se adauga unt, ulei de maslina si putina apa, apoi se dau la cuptor pana se patrund si se rumenesc frumos.
Cand friptura de pui este gata, se scot bucatile pe o farfurie separat, iar sosul rezultat il punem intr-o tigaie si continuam pregatirea sosului de tarhon cu mustar. Se pune tigaia pe foc si se adauga ceapa tocata foarte marunt.
Prazul ar fii mai indicat ca-i mai dulceag ca ceapa, dar nu am avut. In continuare, eu am adaugat, un pumn de boabe de mazare si cateva cubulete de morcov, dar nu-i neaparat necesar. Lasam sa se inmoaie dupa care adaugam si vinul.
Se fierbe pana cand lichidul scade. Intr-un castronas separat, se face un amestec din supa, mustar, tarhonul tocat (eu am folosit de la congelator) si smantana.
Nu puneti prea mult mustar, chiar daca sunteti tentati, ca sa nu anihilati izul tarhonului. Se adauga apoi totul peste sosul din tigaie si se mai fierbe 3 minute.
Se adauga apoi si bucatile de pui, se mai condimenteaza, daca este cazul si se mai lasa cateva clocote, cat sa patrunda carnea si sa mai scada putin sosul. Spre final se adauga si catelul de usturoi tocat.
Se serveste cu o garnitura de orez sau un piure de cartofi. Sotul meu face niste cartofi prajiti un deliciu, asa ca i-am folosit drept garnitura. Turnati sos peste carne si se serveste. Pofta buna!
Tocanita cu carne de vitel, ardei colorati, care dau un gust special si dulceag mancarii si rosii cherry intregi.
Am venit dupa miros, Imi place tare mult cum arata, imi place si sosul! O seara placuta!
Wow… cat de bine poate sa arate… Neaparat trebuie sa incerc si eu reteta!!
Apetisant!Imi place mult tarhonul!
arata grozav!….Pupici
super arata,super trebuie sa fie la gust
@Adela Zilahi ma bucur ca a ajuns mirosul la tine. Multumesc si tie o seara linistita!
@felis daca iti place izul de tarhon, este foarte bun sosul si da bine cu orice carne. Pup!
@TeoBucatar ma bucur, nu toata lumea iubeste tarhonul. O noapte limistita!
@alinitza multumesc, Te sarut!
@yaya6 multumesc. da e bun cui ii place. Poate incerci si tu. Pupici!
Week-end placut dragele mele!
Chiar cautam o idee pentru pranzul de duminica. Multumesc! O noapte linistita.
Grozav arata,cred ca are un gust minunat!Pupici!
@ghiocel07 ma bucur ca te tenteaza aceasta reteta. Pup si week-end placut!
@FLORY noua ne place, poate incerci. Pup si week-end minunat!
Sara imi ploua in gura .. ce facusi aici.. arata intr-un mare fel !! pupici
Mie una nu prea imi place tarhonul dar il folosesc la unele mancaruri unde e indispensabil dar mancarea arata arata…intr-un anume fel:)
BESTIAL!!!
Pupici
Hmmm, ce bine arata… n-am folosit niciodata tarhon la mincare, nici nu stiu daca exista pe aici… Pupici si week-end placut !
o combinatie foarte interesanta.carnea de pui are mereu nevoie de sosuri aromate .imi place sosul tau,dar fara morcovi canu-s prieteni cu mine.pupicei
Iar vad ceva bunut tare.Pupici!
@Antonina S ma bucur ca-ti place. Pup si dumonica frumoasa!
@Bianca cred ca-n ciorba il folosesti sigur. ardeleni mananca cu tarhon. Pupici!
@Daniela s-ar putea ca la tine sa nu existe. Poate cand mai vii in tara. Pup si duminica frumoasa!
@sarah nu trebuie nici morcov nici mazare, am specificat. Eu am pus doar ca sa dea mai bine in poza, stii… eu sunt cam obsedata de culorile din farfurie. Pup!
@DiaMar ma bucur ca-ti place. Pup!
superrrrrrr imi place si fotografia si reteta si nu mai zic de sos, delicios!
te pup cu drag
Eu ador tarhonul .
Supele de cartofi,fasole sau rosii pe care le fac iarna,nu duc lipsa de tarhon .
Puiutul tau cu sos arata tare apetisant .
Sigur as veni a tine la masa.
Esti o gospodina desavarsita .
Pup .
@Amoush multumesc frumos, te sarut!
@Lia esti o dulce, multumesc pentru aprecieri. Pupici!
Foarte apetisant arata! O idee de reteta ptr un weekend in familie. Te pup
Dumnezeule, cum salivez… Acum fug la Market !! 🙂
Pupicei. xoxoxo
minunat arata. va pup
Mmmm, ce bine arata! Ador sosurile cu vin!
Pupic!
Mama, ce de comentarii.!!! Fain. Deci sa inteleg ca tarhonul (meu) in otzet nu e bun. N-am uscat, Proaspat nu stiu daca mai gasesc. Am uscat totusi odata si parca nu a avut nici un gust. La plic nu iau, Hahaha. Ma uit maine in piatza, Pupici.
sanda eu in congelator am sertarul mic plin de verdeturi. Le cumpar proaspete, le toc si le pun intr-o cutie de plastic si le bag in congelator. Cand am nevoie scot cutia si razuiesc cu o furculita verdeata direct in mancarea respectiva. Chiar si iarma poti jura ca ai pus verdeata proaspata. Nici mie nu-mi plac cele uscate ca isi pierd aroma, cum zici si tu.
Pupicei!
Hahaha. Am mers si eu si m-am uitat in congelator ca parca mi-am amintit ca am de anul trecut si am gasit.URAAAA. Si eu am pus in pungute cuburi. Eu toc patrunjel,marar,cimbru,ghimbir. leustean,telina…si le pun in tava de cuburi de gheata cu putina apa. Dupa ce au inghetat le scot si le pun in pungute in congelator,si cand am nevoie desprind 1-2 cuburi ca se desfac usor. E ceva de lucru cand tai, dar apoi e tare simplu. Multumesc. Pupici.
hahaha .. pai vezi … e o idee buna si cum le pui tu. Pup!
Azi am luat totusi proaspat si 2 pulpe de pui. Sper sa ajung sa fac daca nu intervine altceva cum se tot intampla. Pupici.
Atunci sanda nu pot decat sa-ti urez pofta buna cand il vei savura. Pup!