Focaccia cu umplutura





Focaccia este o paine plata, coapta în cuptor, originara si foarte populara in Italia. Este de obicei asezonata cu ulei de masline, sare, diferite ierburi si poate fi completata cu diverse ingrediente: ceapa, rosii, branza si carne. Poate fii considerata versiunea italiana a fougasse-ului, o paine franceza din regiunea Provence.

 

Ingrediente aluat:
* 300 g faina
* 200 ml de apa calduta
* 10 gr drojdie proaspata
* cimbru (uscat)
* busuioc (uscat)
* oregano (uscat)
* sare

 

 

Ingrediente umplutura:
* 2-3 fire ceapa verde
* 1 dovleceli mijlociu
* 1 cartof mijlociu
* 150 gr branza sarata
* 2 lg ulei de măsline
* sare
* piper

 

 

Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus se pregateste un aluat. Cimbru, busuiocul si oregano se pun cam in jur de o lingurita din fiecare, dar puteti si mai mult, dupa gust.

Eu am facut un aluat din 500 de faina, dar pentru o focaccia ca-n imagini 300 g faina este suficient. Acoperin apoi aluatul si-l lasam la dospit.

 

 

Intre timp pregatim umplutura. Se dau pe razotoarea mare un dovlecel mai mic si un cartof nu foarte mare. Ceapa verde se taie ca-n imagini. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se distuie intai cartofi, apoi dovlecelul si la urma ceapa. Se codimenteaza cu sare si piper. Se da deoparte sa se racesca.



 

 

Pe planseta de lucru se intinde aluatul sub forma unui cerc de cca 30 cm diametru. Se aseaza in centru umplutura, se faramiteaza si branza sarata, lasand o margine de cca 4-5 centimetri.

Prindem cu degetele de marginea aluatului, tragem putin si apoi acoperim umplutura. Din imagini intelegeti mai bine.

 

 

Punem focaccia astfel rezultata pe o fartie de copt, intr-o tava si o dam la cuptor cca 40 de minute. Ce poate fii mai placut intr-o seara friguroasa, decat caldura cuptorului si mirosul de paine. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

16 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.