Barcute cu oua ochiuri



 

 Ingrediente aluat:
* 100 g faina 000
* 100 g faina 650
* 10 g drojdie
* 80 ml apa calduta
* 60 ml lapte caldut
* 1 ou
* 11/2 lingurita zahar
* 1-2 linguri ulei de masline
* 1/2 lingurita sare

 

 

Umplutura:
* 100 g crema de branza
* 1-2 linguri smantana
* masline tocate
* vegeta
* patrunjel tocat
* 2 oua
* sare
* piper
* 1 ou pentru uns

 

 

Mod de preparare:
Se prepara aluatul dupa aceeasi reteta ca la Cozonac aperitiv: Cele doua sortimente de faina se cerne. Drojdia se desface in apa calda cu putin zahar si 2 linguri de faina.

Cand plamadeala a crescut, se amesteca cu restul de faina, ou, ulei si sare, turnand restul de apa calda, apoi cu lapte, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini. Se pot combina apa cu laptele. Se lasa la crescut, acoperit cu un servet curat.

Pentru crema de branza, se mixeaza branza cu smantana. Se adauga maslinele tocate marunt, vegeta si patrunzel tocat.
Pe masa de lucru se pune faina, se imparte aluatul in doua. Se intinde fiecare aluat in parte, sub forma unui cerc de cca. 25 cm diametru.

In centrul se intinde crema de branza, se lasa o margine, apoi se ruleaza din doua parti spre centru, lasand cca. 3 cm distanta la mijloc.

 



 

Capetele se impletesc dand forma unei corabii, a unei barcute, de unde vine si denumirea. Continuam cu al doilea aluat, care se ruleaza la fel. Se aseaza intr-o forma, se mai lasa putin sa mai creasca, apoi in centru se sparge cate un ou in fiecare barcuta. Se ung marginile aluatului cu galbenus de ou diluat cu putin lapte, se sareaza si se pipereaza.

 

 

Se da la cuptorul incins in prealabil.

 

 

Eu am lasat cam mult pana sa le bag la cuptor, de aceea au crescut prea tare si oul ochi nu se vede foarte bine. Dar sunt minunate si va invit sa le incercati.

Sursa inspiratiei:  koolinar.ru/

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Fancy Cake da au fost bune, pup!

    @DiaMar ma bucur, cu placere, pup!

    @Dana Cristea

    @Simona profit in timpul ierni si fac aluaturi ca ne plac, miros frumos in casa cand le scoti din cuptor. La vara trecem pe inghetate, pup!

    @Corina multumesc, te pup!

    @Miha ma bucur, multumesc!

    @Diana Ursache multumesc, pup!

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.