Cozonac aperitiv



 

Va intrebati probabil cum Cozonac aperitiv. Ce-i drept, nu am avut alta idee, dar cred ca se potriveste perfect. Este la fel ca clasicul cozonac care acum de sarbatori o sa-l avem cu totii pe masa, doar ca-i fara zahar, iar in loc de umplutura de nuci si de mac, avem umplutura de ciuperci cu pasta de rosii si crema de branza cu verdeata.

O idee care am preluat-o dintr-o revista ungureasca si va garantez ca-i nemaipomenita. Poate pozele va vor tenta sa o incercati.

 

 

 Ingrediente aluat:

* 200 g faina 000
* 200 g faina 650
* 20 g drojdie
* 150 ml apa calduta
* 100 ml lapte caldut
* 1 ou
* 1 lingurita zahar
* 3 linguri ulei de masline
* 1 lingurita sare

 

 

Crema de branza:
* 200 g crema de branza
* 3 linguri de smantana
* patrunzel tocat     * vegeta

 

Crema cu ciuperci:
* 200 g ciuperci
* 1 ceapa mare rosie
* 2-3 linguri pasta de rosii
* 1 lingurita boia dulce
* vegeta
* seminte de susan si in
* 1 galbenus + 1 ligura de lapte

 

 

Mod de preparare:
Se prepara aluatul: Cele doua sortimente de faina se cerne. Drojdia se desface in apa calda cu o lingurita de zahar si 2-3 linguri de faina. Cand plamadeala a crescut, se amesteca cu restul de faina, ou, ulei si sare, turnand restul de apa calda, apoi cu lapte, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini.

Se pot combina apa cu laptele. Dupa framantat se lasa la dospit 2 ore, apoi se mai framanta si se mai lasa cca 1 ora.
In acest timp pregatim umpluturile. Pentru crema de branza, se mixeaza branza cu smantana. Se adauga vegetya si patrunzel tocat.

 

 



Pentru umplutura de ciuperci, se taie marunt ceapa rosie, se distuie in putin ulei si un cub de unt. Se adauga si ciupercile taiate cat mai marunt. Eu am folosit ciuperci din conserva.

Dupa ce dispare lichidul, se paseaza totul. Se pune inapoi in tigaie pe foc, se adauga pasta de rosii, pasta de ardei, vegeta si se mai lasa cat sa capete o consistenta.

 

 

Pe masa de lucru se pune faina, se imparte aluatul in doua. Se intinde fiecare aluat in parte, sub forma unui dreptunghi de 20×40 cm. Pe primul se intinde crema de branza, se reluaza si se da la o parte. Continuam cu am doilea aluat pe care intindem compozitia de ciuperci. Se ruleaza la fel.

 

 

Alaturam cele doua rulouri si le impletim. Se prinde bine la capete.

 

 

Se aseaza intr-o forma de cozonac si mai lasam cca o jumatate de ora ca sa mai creasca aluatul. Inainte de a fi dat la cuptor se unge cu galbenus de ou diluat ci 1-2 linguri de lapte. Se presara deasupra seminte de in si susan.

Se da la cuptorul incins in prealabil o ora, sau cand scobitoarea iese curata. Este un deliciu atunci cald scos din cuptor, dar si a doua zi a fost la fel de buna. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Danutza multumesc, pup!

    @Emily te sarut si multumesc!

    @Mimmi ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Kadia ai dreptate, mai e putin si vin si sarbatorile si ne vom bucura de toate astea. Pup!

    @Ancuta ma bucur ca te tenteaza. Pup!

    @DiaMar da, e si de efect dar si foarte bun. Pup!

    @Ramona Alina serveste cu placere daca te tenteaza. Pup!

    @Liana10 merge perfect si la musafiri, datorita cremelor de ciuperci si branza, poate inlocui perfect o pizza de exemplu. Pup!

    @Fancy Cake multumim frumos si ne bucuram ca gasesti aperitive tentante "la noi pe masa", cum spui tu. Pupici!

    Tuturor o duminica cat mai placuta!

  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    Sara draga tu doar idei minunate ne dai ! Excelenta ideea si sunt sigura ca a iasit ceva deosebit. Am salvat reteta asa ca….voi avea de lucru cat de curind….
    te tzuc cu drag !

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.