Ciorba falsa de burta (cu pleurotus)



 

Ciorba falsa de burta (cu pleurotus) o ciorba din ciuperci pleurotus care se taie felii ca burta de vita. Modul de pregatire este asemanator.

 

Ingrediente:
* 300 g ciuperci pleurotus
* 1-2 morcovi
* 1 pastarnac radacina
* 1 cub de concentrat de ciuperci
* 1-2 gogosari in otet
* 3 catei de usturoi
* 200 g de smantana
* 2-3 galbenusuri
* ulei
* sare
* piper

 



Mod de preparare Ciorba falsa de burta (cu pleurotus):
Se pune la fiert intr-o oala ciupercile pleurotus taiate julien. Separat se dau pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul si se calesc in ulei.

Cand ciupercile sunt fierte se adauga in oala si legumele distuite, concentratul de ciuperci, sare si piper dupa gust. Se adauga si gogosarii in otet dupa ce au fost taiati felii subtiri.



 

 

Intr-un bol separat se freaca galbenusurile cu smantana si putina apa rece. La acest amestec se adauga din supa calda, putin cate putin pentru a-i creste temperatura, apoi se rastoarna totul in oala de ciorba. Din catei de usturoi se face un mujdei cu putina sare si cateva picaturi de ulei, apoi se adauga in ciorba.

Gogosari in otet ar trebui sa-i dea aroma necesara de acru, dar daca va place si mai acru, va puteti  potrivi cu otet cand o serviti in farfuie. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

23 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @DiaMar mie imi place si cea de burta tare mult. Multumesc, pup!

    @Bianca e tare buna indiferent cum se numeste. multumesc, pup!

    @Ancuta ai dreptate ambele sunt la fel de bune. Pup!

    @Corina e si tare buna. Pup!

    @Delicious Flavours ma bucur ca am venit la fix cu reteta, e tare buna, daca iti plac ciupercile desigur. Pup!

  7. 7

    Delicioasa si dietetica (daca smantana este cu grasime scazuta)!!! Am facut si eu anul trecut, la sugestia si dupa reteta Adinei – pisicuta noastra draga, si ne-a placut foarte mult! Pupici

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    Oi amiga, achei seu blog lindo,quanta delicias, já estou seguindo e sempre que puder passarei por aqui, trabalho com artesanato em eva, venha conhecer meu cantinho ficarei muito feliz.

    valartesdigitais.blogspot.com

    Bjs da Val

  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

    @Simona ma bucur ca-ti place. E foarte buna. Pup!

    @Adela Zilahi atunci sigur iti va placea. Pup!

    @Andreea multumesc, am sa particip. pup!

    @Cristina incearca si sigur iti va placea. Pup!

    @Licuta Marin multumesc, pup!

    @catkitchen ma bucur, pup!

  19. 19

    @Ramona Alina sa o incerci, e asa de buna. Pup!

    @Val Artes Digitais grazie, un bacio!

    @hapleablog multumesc, pup!

    @Bucate apetisante ma bucur ca te tenteaza sa o faci. sa vezi ce buna este, pup!

    @Lulu si noua ne plac amandoua la fel de mult. Pup!

  20. 20

    Sara draga mea…m-ai cucerit.
    M-am plimbat printre toate bunatatile tale de pe blog. Am vazut ca te-ai inscris si la concursul de pe Bucataras…multa bafta ! Ai voturile mele cand incepe votarea.
    Dar la ciorbe de ce nu ai trecut niciuna ???
    Tare mult imi place ciorbita asta.Si eu o fac de multe ori…..
    Te tzuc cu drag !

  21. 21

    @Sidy nu am postat la ciorbe, ca aici nu prea ai cum sa iesi in evidenta si nu am vrut sa se imprastie votul. Nici nu stiu daca voi face 200, ca nu imi place sa merg sa cer cate in vot de ici de colo. De regula nu ma inscriu la concursuri pe voturi, dar aici fiind si jurizare dupa aceea, am zis hai sa vedem ce va iesi.
    Asa ca-ti multumesc daca ma vei vota! Pup dulce!

  22. 22
    • 23

      Manuela scuze de omitere si multumesc de atentionare.
      Din catei de usturoi se face un mujdei cu putina sare si cateva picaturi de ulei, apoi se adauga in ciorba dupa ce se adauga galbenusurile cu smantana. Nu trebuie sa fiarba ci sa-si lase aroma.
      Te mai astept!

Dă-i un răspuns lui Val Artes Digitais Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.