Ca masa de Pasti sa fie mai frumoasa si atragatoare va sugerez cand va pregatiti Cozonacul sa opriti aluat si pentru acesti Iepurasi, care pe mine m-au incantat cand i-am vazut pe Pinterest. Eu am facut doua dimensiuni, dar voi puteti sa-i faceti si mai mici ca sa se poata manca odata, sau unul mare si mai multi mici in jur… se poate jongla dupa preferinte.
Modul de preparare:
Sursa inspiratiei AICI.
Pregatirea aluatului: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte. Se lasa cca. un sfert de ora sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lapte impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de portocala si lamaie se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se asteapta sa ajunga la o temperatura „ca de paine”, cum este expresia. Se cernei faina intr-un bol si se face o adancitura in mijloc. Se toarna maiaua, cele 2 oua si 2 galbenusuri, untul topit si laptele putin cate putin in timp ce se framanta bine.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se intinde si se imparte in 3 parti mai mici si 3 mai mari. In functie de cat de mari doriti sa faceti iepurasi va ies intre 6-7 bucati. Se intinde cu podul palmelor aluatul pana rezulta un sul subtire din xare se fac iepurasi ca-n imaginea de mai jos. Pe post de ochi se folosesc stafide negre.
Cu o pensula se ung iepurasii cu un galbenus diluat cu o lingura de lapte. Se incinge cuptorul la 200 °C si se coace cca. 35-40 de min. Daca nu rezistati se pot servi si calzi. Fiind aluat de cozonac se pastreaza intr-un servet curat. Delectati-va!
Ce frumosi sunt iepurasii! Sarbatori fericite si linistite va doresc!