Iepurasi din aluat de cozonac



 

Ca masa de Pasti sa fie mai frumoasa si atragatoare va sugerez cand va pregatiti Cozonacul sa opriti aluat si pentru acesti Iepurasi, care pe mine m-au incantat cand i-am vazut pe Pinterest. Eu am facut doua dimensiuni, dar voi puteti sa-i faceti si mai mici ca sa se poata manca odata, sau unul mare si mai multi mici in jur… se poate jongla dupa preferinte.

 

Ingrediente: 
500 g faina alba
25 g drojdie proaspata
2 oua + 2 galbenusuri
150 ml lapte
100 g zahar tos
1 pliculet cu zahar vanilat
100 g unt
1 lingurita coaja de lamaie
1 lingurita coaja de portocala
1/2 lingurita cu sare
stafide

 


Modul de preparare:
Sursa inspiratiei AICI.

Pregatirea aluatului: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte. Se lasa cca. un sfert de ora sa creasca intr-un loc caldut. Restul de lapte impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de portocala si lamaie se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se asteapta sa ajunga la o temperatura „ca de paine”, cum este expresia. Se cernei faina intr-un bol si se face o adancitura in mijloc. Se toarna maiaua, cele 2 oua si 2 galbenusuri, untul topit si laptele putin cate putin in timp ce se framanta bine.



Se lasa la dospit pana isi dubleaza  volumul.
Se intinde si se imparte in 3 parti mai mici si 3 mai mari. In functie de cat de mari doriti sa faceti iepurasi va ies intre 6-7 bucati. Se intinde cu podul palmelor aluatul pana rezulta un sul subtire din xare se fac iepurasi ca-n imaginea de mai jos. Pe post de ochi se folosesc stafide negre.

 

 

Cu o pensula se ung iepurasii cu un galbenus diluat cu o lingura de lapte. Se incinge cuptorul la 200 °C si se coace cca. 35-40 de min. Daca nu rezistati se pot servi si calzi. Fiind aluat de cozonac se pastreaza intr-un servet curat. Delectati-va!

 





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.