Tort cu caise si crema de mascarpone



 

Tort cu caise si crema de mascarpone este un rasfat tocmai prin combinatia dintre fructe si crema mascarpone. Combinatia o gasesc magica, asa ca multe din deserturile de pe blog sunt pe acest principiu, fie ca-s torturi ca: Tort racoritor cu capsuni si kiwi sau prajituri ca: Prajitura cu crema de branza si caise sau Prajitura cu crema de branza si visine. Sper sa va placa si acest Tort cu caise si sa-l incercati.

Ingrediente blat:
5 oua
125 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
125 g faina
sare

 

 

Ingrediente crema:
250 g mascarpone (sau o crema fina de branza)
150 g zahar pudra
300 ml frisca lichida Meggle
1 plic intaritor de frisca

 

Caise in aspic:
10 caise proaspete sau din compot
10 g de gelatina
150 ml zeama de compot (sau apa)
fulgi de migdale

 


Mod de pregatire Tort cu caise si crema de mascarpone:
Pentru blat se face un pandispan. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare, apoi se incorporeaza jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se bat cu a doua jumatate de zahar. Se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza cu miscari ample faina. Compozitia rezultata se va turna in 2 forme de tort cu Ø 20 cm. Se dau la cuptor la 170 °C pentru 30 minute. Se scot si se lasa pe un gratar sa se raceasca.

Pregatirea cremei:
Intr-un bol se bate crema de mascarpone cu zaharul pudra pana devine cremoasa si nu se mai simte zaharul.
In alt bol se bate frisca lichida cu un intaritor de frisca. Se amesteca cele doua, adaugand frisca peste crema de mascarpone si se amesteca sa se omogenizeze.



 


Asamblarea: Se aseaza pe un platou primul blat si doar pereti detasabili de la forma de tort. Cum forma de tort are peteti nu suficient de inalti am improvizat atasand niste benzi de plastic mai inalte in jurul tortului ca in imaginea de mai jos. Se intinde 1/3 din crema, deasupra se intinde un strat de caise din dulceata, doar fructul fara sirop. Se pune deasupra inca 1/3 crema de mascarpone. Se acopera cu al doilea btat si se intinde restul de crema.
Pentru caisele in aspic, daca folositi caise proaspete acestea se oparesc un minut in apa clocotita ca sa le putem scoate usor coaja apoi se taie in jumatati. Daca sunt din compot, caisele taiate deja in jumatati trebuie doar curatate de coaja. Se aseaza jumatatile in cercuri concentrice peste tort.

 

 

Gelatina hidratata in 150 ml de suc din compot sau apa, dupa caz, se incalzeste putin pe foc fara sa fiarba, se lasa sa se raceasca si apoi se toarna peste caise. Nu se pune calda ca inmoaie caisele si nu mai au tinuta.
Eu am folosit caise din compot dar daca alegeti caise proaspete, acestea sunt mai ferme si aspectul va fii mai frumos. Se da la rece 2-3 ore. Se scot pereti laterali ai tortului, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu fulgi de migdale. Delectati-va!

Alte retete cu CAISE gasiti AICI:

 

 





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.