Piftie (racituri) de porc in forma Guguluf



piftie-de-porc-in-forma-guguluf-1

 

Piftia (racituri) de porc, nelipsita de Sarbatorile sfarsitului de An. La Craciun am avut Aspic din pui si curcan cu verdeata, iar de Revelion aceasta Piftie de porc. Am vrut sa fie putin diferita fata de Piftia de porc de anul trecut si de aceea am pus-o in forma de guguluf. De Pasti am mai folosit acesta forma de guguluf pentru un Drob de miel in forma de guguluf si a iesit super. Sper sa va placa ideea, pentru prima ocazie cand va doriti o Piftie.

 

piftie-de-porc-in-forma-guguluf-2

 

Ingrediente:
1,5 kg picioare de porc, carne macra, rasol, limba
1 ceapa mare
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
boabe de piper
1 foaie de dafin
sare
piper
10-12 catei de usturoi zdrobiti
20 g gelatina
boia dulce

 

piftie-de-porc-in-forma-guguluf-5-1



Mod de preparare Piftia (racituri) de porc in forma Guguluf:
Pentru piftia de porc avem nevoie de carne de porc, iar in functie de preferintele fiecaruia se pot folosi doar picioare de porc, rasol, limba si carne macra (eu asta am folosit) sau se mai pune si carnea de la capul de porc, urechile de porc etc… dar va iesi putin mai grasa.
Se spala, se curata bine totul si se pun la fiert intr-o oala. Apa trebuie sa acopere in intregime bucatile de porc. La inceput se
pune la foc mare pana se aduna si se arunca spuma, care se formeaza deasupra. Cand apa estecurata se comdimenteaza, se
lasa focul mai incet ca sa fiarba cca 2-3 ore.

Cand s-au fiert pe jumatate se adauga si zarzavatul intreg. Se lasa la fiert pana cand carnea se desface usor de pe oase. Se ia de la foc se scot bucatile pe un blatou, iar in zeama ramasa se adauga usturoiul zdrobit si gelatina divolvata in prealabil in apa rece. Se lasa cateva minute cu capacul pus, sa se infuzeze de la usturoi.

Daca cantitatile va permit si sunteti in criza de timp, totul poate fierbe in oala sub presiune, ca se castigati timp, dar iese mai buna la foc lent.

Carnea, soriciul … se aseaza uniform in forma de kuglof si se adauga apoi zeama strecurata. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se da tava la rece timp de cateva ore. Cand s-a inchegat bine inainte de servire se rastoarna piftia pe un platou.

piftie-de-porc-in-forma-guguluf-3-1

Se pudreaza cu boia dulce sau iute , dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

piftie-de-porc-in-forma-guguluf-4-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.