Tarta cu pudding de banane



Ingrediente aluat de tarta:
* 300 g faina,
* 200 g unt (margarina),
* 100 g zahar farin,
* 1 ou si 1 galbenus,
* 2 g sare,
* 2 lg. smantana

 

Ingrediente pentru pudding:
1 budinca de cu aroma de banane
300 ml. lapte
2-3 banane coapte
125 gr.crema de brânza
2 oua
100 ml frisca lichida
1 lingura lichior de banane(optional)

 

Mod de pregatire:
In faina se pun pe rand untul taiat cuburi, zaharul, ouale, sarea si se framanta, nu foarte mult, doar cat sa se incorporeze ingredientele. Se inveleste intr-o folie de plastic si se da o ora la rece.

 

Puddingul, daca nu aveti din cel cu arome de banane, care se gaseste cam greu, il inlocuiti cu cel de vanilie. Se prepara dupa instructiunile de pe plic, dar cu 300 lapte ca sa iasa mai tare.



Bananele se zdrobesc cu o furculita si se stropesc cu zeama de 1/2 lamaie ca sa nu se inegreasca. Fiind foarte coapte isi vor lasa putina zeama, pe care o scurgeti inainte de a le incorpora in pudding.

Crema de branza se freaca cu 2 galbenusuri si smantana lichida. Cand s-a intarit se adauga si puddingul de banane. Calduta aceasta compozitie se adauga peste tarta, se niveleaza si se da la rece.

Din albusurile ramase se face o spuma cu 3-4 linguri de zahar, care se va intinde peste tarta. Se orneaza dupa fantezie. Eu am pus bilute colorate.

 

 





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.