Branzoaice sarate



 

Ingrediente aluat:
* 500 g faina,
* 3 oua,
* 300 ml lapte caldut
* 50 g drojdie
* 1 lingurita zahar,
* 1 lingurita sare sare

* 3-4 linguri ulei

 

 

Umplutura:
* 300 g branza de vaci
* 1 oua intreg + 1 albus
* 2 linguri de gris
* vegeta
* marar tocat
* 1 galbenus + 2 lg lapte (pentru uns)

 

 

Mod de preparare:
Se pune faina cernuta intr-un castron, vas de lucru. Apoi, intr-un vas mic se faramiteaza drojdie, se adauga lingurita de zahar si 3-4 linguri de lapte caldul. Se adauga aceasta maia in mijlocul fainii, intr-un crater facut in prealabil.

Dupa 5-10 minute maiaua se va bulbuca. Apoi peste maiaua si faina din castron se adauga ouale intregi, laptele, praful de sare. se amesteca cu o lingura pana se amogenizeaza,  dupa care se incepe framantatul cu mana.

Acum se adauga si uleiul, si se framanta in continuare.

 

 

Trebuie sa se obtina un aluat maleabil si nelipicios. Ca sa fie mai usor, se pune aluatul pe masa de lucru, unde se presara faina si se framanta. Se ung mainile cu ulei din cand aluatul o cere. Dupa ce s-a framantat, se pune intr-un castron si se lasa intr-un loc cald pentru cel putin 30-40 min.

Cat se dospeste se pregateste umplutura. Se pune intr-un castron branza de vaci dulce sau sarata dupa preferinte,  vegeta, 2 liguri de gris, mararul tocat si galbenusul. Se paseaza cu o furculita, apoi se adauga si albusele batute cu telul.

 



 

Cand aluatul a crescut se pune pe masa de lucru, se inparte in doua si apoi fiecare bucata in 5. Astfel ca din toata cantitatea va vor iesi cca. 10 branzoice destul de mari.

 

 

Fiecare bucata se intinde intr-un patrat de cca 12-14 cm, in mijloc se pune branza si apoi se pliaza ca in imaginile de mai jos.

 

 

Se aseaza in tava de copt pe hartie pergament si cu ajutorul unei pensule se dau cu galbenusul diluat cu 2 linguri de lapte.

 

 

Se presara deasupra, sare mare, mac sau chimen. Se mai lasa 10-15 de minute sa mai creasca, apoi se dau la cuptor pentru 30 de minute sau pana s-au rumenit frumos. Sunt minunate calde dar si reci. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

19 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Yamiii, ce bine arata si ce gustoase trebuie sa fie cu firele de marar prin brinzica… Servesc si eu una, ca sa-mi satisfac poftele… Pupici si week-end placut !

  4. 4

    @Bianca s-a facut, te astept cu drag. Pupici si un week-endminunat!

    @Fancy Cake chiar au fost bune, te sarut si week-end placut!

    @Daniela ai dreptate mararul cu branza dau bine. Si eu iti urez week-end cat mai placut!

  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

    Arata f bine …si gustul ce sa mai vorbim ! Tot azi am facut si eu niste placintele cu brinza si la sfirsit…la indemnul copiilor si cu mere. Foarte, foarte bune ! Daca doresti Miki , sa le incerci si tu …mi-au luat destul de mult timp dar, a meritat . Am luat reteta de pe blogul " Cuina banateana" si se numeste : " Placinte turcesti cu brinza " …….aluatul este grozav . Daca-l incerci , sa-mi spui ce impresie ti-au facut ! Te pup .

  19. 19

Dă-i un răspuns lui TeoBucatar Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.