Covrigi cu mac si susan



 

Covrigi cu mac si susan preferati de multi dintre noi pentru crusta lor aurie, crocanta si miezul moale. De regula ii cumparam de pe strada de la covrigarii, dar putem cu succes sa ii facem si acasa, atunci cand avem pofta. Iata dovada!

 

 


Ingrediente / 5 covrigi:
400 g faina
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
1 plic drojdie uscata instant
250-300 ml apa calduta
3-4 linguri ulei
cca. 1,500 l de apa
1 lingura de bicarbonat de sodiu
1 galbenus
seminte de susan
seminte de mac

 



Mod de pregatire:
Intr-un castron se cerne faina cu sarea, se incorporeaza drojdia uscata si zaharul. Se framanta adaugand apa calduta si treptat si uleiul. Aluatul obtinut se acopera cu un prosop de buctarie curat si se pune intr-un loc cald la dospit aproximativ 30 de minute.

Se pune pe foc o oala mare cu apa si bicarbonat de sodiu.
Aluatul crescut se mai framanta cu putina faina si apoi se imparte in 5 bucati. Din fiecare bucata se face cate un sul subtire care se impleteste si se formeaza covrigii.

 

 

Covrigi astfel formati se pun cate unul in apa clocotita cu bicarbonat pentru 10-15 secunde, apoi se scot cu o paleta si se pun in tava pe hartie de copt.



E importanta fierberea lor in apa cu bicarbonat deoarece aceasta produce la suprafata covrigilor o reactie care va face ca suprafata covrigilor sa se formeze binecunoascuta crusta aurie-inchisa, crocanta si in acelasi timp usor gumata.

Se ung cu un galbenus de ou si se presara deasupra mac si susan.

 

 

Se dau la copt in cuptorul preincalzit la 220 °C pentru aproximativ 15 minute, dupa care se reduce temperatura la 180 °C pentru inca 10-15 minute. Cand sunt gata se pun pe un raft si lasa sa se raceasca.

 

 

Sunt minunati langa un pahar cu lapte. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    @Lubita Iancu da chiar au iesit pufosi, i-am si facut putin mai grosi decat cei care-i cumparam de la covrigarii. Pup!

    2Licuta Marin ma bucur ca-ti plac. Pup si o zi frumoasa!

Dă-i un răspuns lui Lubita Iancu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.