Budinca cu conopida, mazare si masline poate fii servita ca atare sau ca garnitura langa o friptura. Conopida ca ingredient principal, iar restul in functie de ce aveti in frigider sau ce va place. Este o mancare rapida si buna.
Mod de preparare Budinca cu conopida, mazare si masline:
Se desface conopida in buchetele, se spala bine si se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute. Intre timp, intr-un castron, se amesteca ouale cu iaurtul sau laptele. Se condimenteaza dupa gust.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. In tava se aseaza buchetele de conopida scurse de apa, adaugand printre ele mazare si maslinele negre fara samburi. Se adauga deasupra ouale batute cu iaurtul (sau laptele) si mararul.
Se da vasul la cuptor aproximativ 30-40 de minute sau pana se rumeneste si capata o culoare auriu inchis.
Se serveste si calda si rece, dar ca sa se poata taia frumos, se lasa putin dupa ce se scoate din cuptor. Pofta buna!
Super reteta, iubesc conopida in orice forma!
Conopida, mazare, masline….minunata combinatia !
Arata intr-un mare fel, asa cum ne-ai obisnuit deja.
Te tzuc cu drag Sara !
@Roswitha si noua ne place, e si buna! Pup!
@Sidonia Toncean ma bucur ca-ti place. Tu esti o scumpa mereu si nu ma critici niciodata! Pupicuri dulci!