Gratin de pleurotus cu branza Camembert



Gratin de pleurotus cu camembert o mancare pe cat de buna pe atat de simpla. Pentru a face gratin-ul mai consistent foile de pleurotus le-am facut pane si in combinatie cu branza Camembert a capatat un gust special. Puteti insa sa folositi orce alta crema de branza pe care o preferati sau pe care o aveti in frigider.

 

 

Ingrediente 2-3 persoane:
250 – 300 g ciuperci pleurotus
2 oua
faina
bere blonda
ulei de masline
125 ml smantana grasa
1 ou
50-60 g pamezan
marar tocat fin

 

 

Mod de pregatire:
Desprindem foile de pleurotus de pe trunchi.

 



 

Se pregateste din 2 oua un sos ca la clatite, dar inlocuim laptele cu bere. Se iau pe rand foile de pleurotus, se dau prin amestec si se prajesc intr-o tigaie cu ulei de masline. Se scot pe o hartie absorbanta.

Branza Camembert se curata de coaja groasa si se freaca cu smantana, Se bate un ou cu furculita si se adauga in crema de branza.

Intr-un vas mic de 13 x 20 cm se aseaza paneurile de pleurotus in straturi. Se pune crema de Camembert si parmezan ras dupa fiecare strat. Se termina cu branza, parmezan ras deasupra si putin marar tocat.

Se da la cuptorul incins la 180 °C pentru 40 de minute. Se scoate si se lasa sa se odihneasca putin.

Trebuie incercat, are un gust special. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.