Pateuri cu ficat



Pateuri cu ficat 6
Ingrediente:
400 gr. foietaj
300 gr. ficatei de pui
110 gr. de unt
1 ceapa

1 catel de usturoi zdrobit
1 lingura smantana,
1 lingurita de mustar
sare şi piper negru

Mod de pregatire:
Ficatul se spala si se curata de pielite. Intr-o tigaie cu unt se caleste intai usturoiul zdrobit pana capata culoare, apoi se scoate. Se adauga ceapa tocata si se lasa pana se coloreaza, dar fara sa se arda. Se adauga si ficatul de pui si se lasa sa se prajeasca sub capac, pana capata o culoare auriu-maronie.

Se ia de pe foc si se adauga cate o lingurita de mustar si de smantana. Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust. Cand s-a racit se paseaza ficatul cu o furculita si se freaca totul pana devine o pasta.

Aluatul se intinde si se taie in pătrate (sau drptumghiuri) cu latura de 6-8 cm. Se pune in centru din compozitie, se umezeste patratul pe margini si se acopera cu alt patrat.



Se repeta pana se termina aluatul si compozitia. Se mai dau la rece o jumatate de ora, apoi se ung cu ou, se cresteaza dupa plac si se dau la cuptorul incins.

Se servesc calde sau reci.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Spui ca "Ceapa se caleste in unt, apoi se adaugă ceapa tocata şi se prăjeşte până se coloreaza." Deci? Care cum se adauga, ca sincer nu inteleg?

    "Se adauga o lingurita de muştar, smantana, sarea şi piperul negru proaspăt măcinat, dupa gust." Cand, la sfarsit? Se mai tine pe foc, se mai scade? Sau se pun dupa ce se ia dupa foc?

  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.