Tarta cu dovlecei



Ingrediente
400 g aluat fraged
2 dovlecei mijlocii,
2 ardei (1 rosu si 1 verde)
3 rosii mari coapte,

200 ml smântâna, mozzarella (sau brânza moale)
2 oua plus 2 galbenusuri de ou,
1-2 linguri gris
rozmarin,
cimbru, maghiran dupa gust,
ulei de masline
sare si piper

 

 

Mod de pregatire:
O foaie de patiserie se intinde cu sucitorul si se aseaza in forma de tarta. Se coace putin pâna aurie.

Se taie dovlecei, se pus într-o strecuratoare, se presara cu multa sare si se lasa la scurs pentru o jumatate de ora, apoi se clateste, de scurgere, si se usuce bine pe un servet de bucatarie. Este important de a se elimina cat mai multa apa din legume in general, altfel va rezulta o masa apoasa si produsul de patiserie se va uda.



Se decojesc cele 2 rosii, se taie in jumatati si se curata de sâmburi si suc. Apoi pulpa reultata se lasa într-o sita sa se scurga.  Cea de-a treia se va taia felii pentru decor. Se taie mozzarella (sau branza) in cuburi.

Dovlecei deja zvantati se ung cu ulei de masline. Se pune în partea de jos a tartei un strat subtire de Pesto, apoi se presara grisul (acesta va absorbi excesul de lichid).

Se aranjeaza dovlecei în cercuri concentrice, apoi împrastie peste ardei taiati in cercuri, cuburile de rosii si brânza. Se bat separat intr-un bol ouale si smântâna, se condimenteaza cu sare si piper, si restul condimentelor dupa gust si se toarna peste legume.

Se coace tarta pentru aproximativ 50 de minute.





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Sara, as dori sa pun reteta si fotografia ta in rubrica "Ce retete mi-eu placut aceasta saptamana pe blogurile culinare romanesti…" Daca nu doresti ca fotografia sa apara trimite-mi un comentariu.
    Iti doresc un sfarsit de saptamana placuta…

  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.