2 dovlecei mijlocii,
rozmarin,
sare si piper
Mod de pregatire:
O foaie de patiserie se intinde cu sucitorul si se aseaza in forma de tarta. Se coace putin pâna aurie.
Se taie dovlecei, se pus într-o strecuratoare, se presara cu multa sare si se lasa la scurs pentru o jumatate de ora, apoi se clateste, de scurgere, si se usuce bine pe un servet de bucatarie. Este important de a se elimina cat mai multa apa din legume in general, altfel va rezulta o masa apoasa si produsul de patiserie se va uda.
Se decojesc cele 2 rosii, se taie in jumatati si se curata de sâmburi si suc. Apoi pulpa reultata se lasa într-o sita sa se scurga. Cea de-a treia se va taia felii pentru decor. Se taie mozzarella (sau branza) in cuburi.
Dovlecei deja zvantati se ung cu ulei de masline. Se pune în partea de jos a tartei un strat subtire de Pesto, apoi se presara grisul (acesta va absorbi excesul de lichid).
Se aranjeaza dovlecei în cercuri concentrice, apoi împrastie peste ardei taiati in cercuri, cuburile de rosii si brânza. Se bat separat intr-un bol ouale si smântâna, se condimenteaza cu sare si piper, si restul condimentelor dupa gust si se toarna peste legume.
Se coace tarta pentru aproximativ 50 de minute.
Cum poate sa arate tarta e pe gustul meu.Iti urez o zi superba.
Sara, as dori sa pun reteta si fotografia ta in rubrica "Ce retete mi-eu placut aceasta saptamana pe blogurile culinare romanesti…" Daca nu doresti ca fotografia sa apara trimite-mi un comentariu.
Iti doresc un sfarsit de saptamana placuta…
YUUUMMMYYY !! pe lista de asteptare si tarta asta…sunteti minunati !
@Ana Maria Ciolacu, ma bucur ca-ti place. Pup!