Ce poate fii mai placut ca pe gerul si zapada de afara, in casa sa miroasa a ceva bun, atunci scos din cuptor. Asa am ajuns sa fac aceste Chifle pufoase cu fulgi de cartofi si va asigur ca parca au fost si mai bune, cand le mancai si priveai de la geam albul zapezii.
Mod de preparare:
Ca la orice aluat intai incepem sa pregatim maiaua. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, zahar si faina. Se lasa la dospit. Amestecam in vasul in care vom framanta, faina cernuta, fulgii de cartofi si sarea.
Se pot face si cu pirue clasic din cartofi, dar cu acesti fulgi de cartofi, totul e mai rapid si mai usor de pregatit.
Cand maiaua a trescut se adauga peste faina cu cele doua oua si se incepe framantarea.
Se incorporeaza si margarina care a fost topita si amestecata apoi cu laptele caldut.Eu am folosit margarina wiesana pentru prajituri si gatit.
Se framanta cu mana, daca e nevoie se mai adauga putina apa calda, plus lingurile de ulei, care vor strange aluatul, astfel nu se va mai lipi de maini. Se lasa la dospit cca o ora,sau in functie de cat de cald aveti in incaperea in care lucrati.
Dupa aceea se pune aluatul pe planseta de lucru, se mai framanta putin, apoi se inparte in bucati nu foarte mari. Mie din compozitie mi-au iesit 9 chifle.
Se aseaza pe tava de cuptor pe care am pus hartie de copt. Cu o pensula ungem chiflete cu galbenus de ou diluat cu 2 linguri de lapte. Le presaram apoi deasupra cu chimen, seminte de in si susan.
Se dau la cuptorul incins cca 30-40 de minute. Vor creste si se vor rumeni frumos. Calde sunt minunate, ti se topesc in gura. Regret cand am pozat ca am uitat sa rup o chifla pe jumate ca sa vedeti ce pufoaie au iesit. Pofta buna!
o bunatate!
Foarte bune!!!
Cat de frumoase sunt!!! Te pup
Cea mai buna paine este cea de casa.Pup!
Arata minunat si pot spune c-am salvat reteta.O seara frumoasa si pupici!!!
Arata foarte apetisant!
Ce pufosenii!!!Mmm, o bunatate de chifle!Pup!
Frumoase si pufoase! traiasca painicile facute in casa 🙂
Cu cartofi nu am facut niciodata… dar e o idee foarte buna cu fulgii de cartofi! Minunate arata! Pup
Ce bine arata! Imi place sa fac painea in casa, mai ales sa o framant la masina de paine.
Superbe…
Frumos rumenite au iesit!Foarte apetisante!
@Andreea-Elena C multumesc, pup!
@langmina multumesc, pup!
@Dana Cristea ma bucur, pup!
@DiaMar ai dreptate, pup!
@Petronela ai sa vezi c pufoase ies. Pup!
@Cristina multumesc, pup!
@Licuta Marin sa stii ca-s tare pufoase. Pup!
@Timea ai dreptate, pup!
@Simona incearca si o sa-ti placa sigur. Pup!
@Mari eu nu am masina. Nu fac zilnic doar cand avem pofta. Pup!
@Daniela multumesc, pup!
@TeoBucatar da, multumesc.Pup!
Superbe chiflutele!Ce frumos sunt rumenite:)!!!Pupici:x
Super pufoase! Ne plac si noua…
Imi plac f mult ! 🙂
Ce-mi place cum arata!! Apetisante rau!
@Mare Maria multumesc, pup!
@Fancy Cake ma bucur, sunt si bune, Pup!
@miremirc multumesc, pup!
@gaby_d ma bucur, pup!
Ce reusite sunt , bravooo!!
Arata minunat!
Splendid arata! Cu fulgi de cartofi nu am incercat sa fac, inca 🙂 Pup
fabulos! le voi incerca si eu caci suna tare bine :*
O zi minunata scumpa mea!
pe astea sigur le fac!
Mm…ce pufoase!
dar de post cum facem? daca scot ouale si laptele si margarina nu folosesc din principiu care sunt cantitatile necesare? cum fac